Filip Barták (*1972), CZ

Vzdělání
středoškolské obor automechanik,nyní oční optik

Hudba
1996 - Wyrton jsem zakládající člen hraji dodnes

kapely v kterých ještě hraji:

2012 - Detto Chotěboř
2014 - Alishi a Mišmaš Praha/Brno
2015 -16 - Abalone Praha

Diskografie
2001 Tajná přání
2007 Jinak to nejde
2008 promo CD Jde to i jinak
2011 CD - Wyrton - Tvoje sny
2014 Jde to i jinak -2
2014 CD -Pouta - Mozaika jako host
2015 CD- Alishi a Mišmaš -To víš...
2016 -25 let ve Wýru tonů

Ocenění
- dvojnásobná účast na celostátním finále Porty Plzeň 1999 a 2000
- 1. místo na festivalu Bluegrass Vodranty 2001
- 1. místo na festivalu Červenopečecká pecka 2000
- 1. místo na předkole Banjo Jamboree 2005 ve Sloupnici (celkové 3.místo a 2.místo u diváků na festivalu Banjo Jamboree 2005)
- 1. místo na festivalu White Stork 2009
Nejvýraznějším dosavadním úspěchem bylo jistě 3. místo na festivalu EWOB in France 2008 v konkurenci okolo 30 kapel z celé Evropy.                                                                                                                                                                                                                                                 
V současnosti má kapela za sebou hraní na festivalech Banjo Jamboree Čáslav, Jamboree Strakonice, La Roche Bluegrass Festival (Francie), EWOB Voorthuizen (Nizozemí), Dobrofest Trnava (Slovensko), Kolínský ostrov, Hubertka, White Stork, Kutnohorská kocábka, Bluegrass v Českém ráji, Bluegrassové Žleby, Chotěbořský džem a mnoho dalších.
WYRTON je k slyšení i v klubech a sálech po celé ČR. Písničky Wyrtonu hrají také některá rádia jako např. Český rozhlas, radio Proglas, Country radio a radio Sever.

Filip Barták (*1972), CZ